Hopp til hovedinnholdet

Jeg tok ut p-stav for 1 måned siden, har enda ikke fått tilbake mensen

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg tok ut p-staven for rundt 1 mnd. siden, og har enda ikke fått tilbake mensen. Jeg hadde en blødning 2 uker rett etter jeg satt inn staven, hatt den i 1,5 år og aldri hatt en blødning etter den ene gangen. Vet dette er veldig individuelt når man får tilbake mensen, men lurer på om jeg bør kontakte legen eller noe?

Besvart 05.09.2019 22:54
 

Svar
Hei jente 19 år!

Det er normalt at man mister mensen når man har p-stav og etter man tar den ut, er det som du sier individuelt hvor lang tid det tar før mensen er tilbake som før. Du trenger ikke kontakt lege nå etter en måned. Går det opp mot et halvt år uten at den er tilbake, kan du ta kontakt med fastlegen din. 

Er du fortsatt seksuelt aktiv? Husk at du vil få første eggløsning to uker før første mens og kan bli gravid før mensen er tilbake. Ta en graviditetstest hvis du får mistanke om at du kan være gravid. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Langtidsvirkende prevensjonsmidler

Kobberspiral, hormonspiral og p-stav (foto: ung.no)

Helsedirektoratet og WHO anbefaler langtidsvirkende reversible prevensjonsmetoder (LARC) til unge jenter. Men du bestemmer selv hva du ønsker å bruke.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon