Hopp til hovedinnholdet

Jente 15 år! Jeg fikk mensen midt i brettet uten å ha tatt mensenpillene.

Jente 15 år
 

Spørsmål

her, jeg har gått på p-piller i ca 6 mådeder++ jeg fikk mensen midt i brettet uten å ha tatt mensenpillene. har hoppet over mensen noen ganger, og hoppen over mensen to ganger før denne kom. men det var konstant mensen i 2 uker og en uke med litt rar mensen og en siste uke med normal mensen nå er det ferdig men hva var det?

Besvart 15.09.2019 21:57
 

Svar
Hei!

Det virker helt normalt ut det du beskriver. 

Det er ingenting i veien for å hoppe over mensen ved å kutte ut menspillene/ "sukkerpillene", som er uten hormoner.

Konsekvensen kan likevel da for mange jenter / kvinner være, at man får såkalte mellomblødninger, fordi livmoren ikke klarer å holde igjen livmorslimhinnen og det blir blødninger.

Du kan fint fortsette å kutte ut menspillene (de hormonfrie pillene) dersom du ikke vil ha mensen. Du kan gjøre dette helt til du begynner å blø. Da kan du ta de mensfrie pillene (sukkerpillene) i 4-5 dager, slik at du får en blødning (mens).

Etterpå kan du fortsette med hormonpillene helt til du igjen begynner å blø igjen. Da tar du nye 4-5 dager med de mensfrie pillene og fortsetter med p-pillene etterpå.

Håper dette ble klart for deg. 

Jeg legger ved noen artikler som jeg også anbefaler deg å lese.

Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Du kan utsette "mensen" med hormonell prevensjon

Truser på ei snor (colourbox.com)

Noen ganger passer det ikke å få en blødning. Eller kanskje du bare ikke ønsker å ha blødning så ofte. Her finner du oppskrift på hvordan du kan utsette og få færre blødninger med hormonell prevensjon.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon