Hopp til hovedinnholdet

Har hatt spiral i 6 måneder, fikk nå en langvarig blødning på tre uker.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Fikk satt inn spiral for ca 6 mnd siden, etter å ha født mitt andre barn. Blødde en mnd tid etter innsetting. Mistet så mensen helt, helt til for 3 uker siden. Begynte da å blø litt, og så økte det etter noen dager. Har hatt mensen nå i 3 uker, ikke like mye som før jeg fikk satt inn spiral, men nok til å måtte bruke ob. Får også veldig sterke mensensmerter på den ene siden tritt og ofte, hver dag. Varer bare noen sekunder, men kan være veldig vonde, og kjennes ut som rier. Noen ganger må jeg stoppe opp å puste meg gjennom dem. Hadde litt mensensmerter før jeg fikk satt inn spiral, men det var som oftes bare den første dagen med mens, og di var ikke så vonde. Det jeg lurer på er om det e normalt å plutselig få mensen som varer så lenge, og å få mensensmerter av og på omtrent hver dag?

SVAR

Besvart 13.09.2019 20:49:14
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Mensen - sånn er det

Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig? Eller kanskje du lurer på noe om farge eller lukt? Her får du alle svar!

 

Les mer
attach_file

Menstruasjonssmerter

Smertefull menstruasjon er ganske vanlig i tiden etter puberteten. Noen kjenner kun svake smerter i mage eller rygg rett før- eller samtidig med at mensen starter, mens andre er helt satt ut av sterke smerter, kvalme, oppblåsthet og slitenhet i flere dager.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Spiral og p-stav, sikreste beskyttelse mot graviditet

Langtidsvirkende prevensjonsmetoder (LARC), P-stav, hormonspiral og kobberspiral er prevensjonsmidler som alltid er der og ikke har svakheten med mulighet for glemming eller annen feilbruk.

 

Les mer
account_circle