Hopp til hovedinnholdet

Glemte p-pillen to dager på rad.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, på tirsdag glemte jeg å ta min cerrazette, jeg glemte også onsdagens pille, men torsdag morgen så jeg på brett og fikk panikk. Jeg tok tirsdags pillen så fort som mulig. Deretter på kvelden kl 19 tok jeg en til. For det er da jeg pleier å ta pillen. Det betyr at jeg har tatt to piller på en dag, og dette er ikke første gang det skjer. Er det farlig? Burde jeg være beskymret? Jeg ligger fortsatt en pille bak, hva skal jeg gjøre med det? Mvh beskymret jente på 17 som virkelig trenger noen gode råd

Besvart 17.09.2019 12:28
 

Svar
Hei jente 17år

Så fint du skriver til ung.no

Du skriver at du glemte p-pillen tirsdag og onsdag, altså to dager på rad. Du skriver at du tar cerazette.

I pakningsvedlegget til cerazette står det følgende:

Dersom du har glemt å ta Cerazette

  • Hvis du er mindre enn 12 timer for sent ute med å ta en tablett, opprettholdes likevel den preventive sikkerheten til Cerazette. Ta den glemte tabletten så snart du husker den og de neste tablettene til vanlig tid.
  • Hvis du er mer enn 12 timer for sent ute med å ta en tablett, kan sikkerheten til Cerazette være redusert. Jo flere tabletter du har glemt på rad jo større er risikoen for at den preventive effekten er redusert. Ta den sist glemte tabletten så snart du husker det og de neste tablettene til vanlig tid. Bruk tilleggsprevensjon (barrieremetode) også i de neste 7 dagene du tar tabletter. Dersom du glemte en eller flere tabletter i den første uken du begynte å ta tablettene og hadde samleie i uken før de glemte tablettene, er det en mulighet for at du kan bli gravid. Be legen din om råd.

Ellers vil jeg nevne at det finnes prevensjonsmidler som for eksempel p-stav, p-sprøyte og spiral. Dette er prevensjonsmidler som varer lenge, og du slipper å huske på å ta dem hver dag. Du kan lese mer om dette i vedlagt artikkel. 

Håper dette var svar på det du lurte på, lykke til.

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon