Hopp til hovedinnholdet

Oralcon og Microgynon

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har gått på p pillen Microgynon i 6 måneder np, men det er ikke alltid de har denne tilgjengelig på apoteket. De har dermed en erstatter, oralcon som har nøyaktig samme hormoner ifølge helsesøster. Derfor har jeg hatt både microgynon og oralcon liggende. Med dette er det iblandt at jeg må ta en oralcon/microgynon pille om hverandre. Gjør dette noen forskjell eller øker sjansen for å bli gravid?

Besvart 16.09.2019 22:56
 

Svar
Hei

Oralcon og Microgynon er helt like i innhold, det er bare navnet og produsenten som er forskjellig. Det går helt fint om du bruker de pillene om hverandre og de gir like god beskyttelse mot graviditet.
Bra at du sjekker opp og spør om det du lurer på.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon