Hopp til hovedinnholdet

jeg har nylig starter på p-piller og opplever en del bivirkninger

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har nylig starter på p-piller (loette 28). Jeg debuterer ikke sexuelt så det er ikke grunnen til at jeg spurte om å få p-piller. Jeg ville hoppe over mensen før jeg reiser på ferie i tillegg gjøre sånn at jeg blør mindre de neste gangene jeg får mensen siden jeg blør så mye. I dag så tok jeg min 8 pille. Jeg har lagt merke til at jeg har fått et sikkelig temperament og at brystene mine er ganske øme og vonde. De har blitt litt større, i tillegg så har huden min blitt litt dårlig. Har de samme kvisene jeg pleier å få når jeg har mensen, noe som er rart siden jeg ble ferdig med mensen for snart 1 uke siden. Hadde bra hud for 3 dager siden, men nå er den dårlig. Jeg vet ikke om det har med pillene å gjøre, men pleier ikke å ha noe særlig mye kviser utenom tiden før og under mensen. Har dere noen tips? Får så dårlig selvtillit når huden min er så ille.....

Besvart 19.09.2019 18:09
 

Svar
Hei jente 15 år!

Det er vanlige bivirkninger fra p-piller du beskriver, mer enn 1 av 10 brukere opplever det samme. Bivirkningene er mest vanlig de første månedene man bruker p-piller, så blir det for de fleste bedre. Jeg foreslår at du fortsetter et par måneder, og ser om plagene går over. Hvis det ikke blir bedre, kan du snakke med legen din om å prøve en annen type p-piller. Ellers må du vurdere fordelene med p-piller opp mot ulempene.  Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen og få råd.   

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon