Hopp til hovedinnholdet

Kondomet sprakk, jeg tok angrepille.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Heihei! Var så uheldig at kondomen sprakk og jeg fikk tatt angrepille ca 4-5 timer etterpå. Samme dag fikk jeg veldig småe blødninger, det vistes bare når jeg tørka meg og var veldig svak i fargen (rosa aktig), lurer om det er et tegn på at pillen fungerte? Er usikker siden det kommer bare når jeg tørker meg og siden det er så svakt. Ellers har jeg hatt en del "mensensmerter" og det stikker litt.. Tusen takk for svar:)

Besvart 24.09.2019 15:29
 

Svar
Hei

Så bra at du er opptatt av sikkerhet.  Så godt at du fikk tatt nødprevensjon(angrepillen) så raskt, da virker den bedre. Bivirkningene for nødprevensjon er : Kvalme, ømme bryster, svimmelhet og hodepine.  Dessuten kan du oppleve blødninger I dagene etter at du har tatt den.  Du kan også oppleve at neste menstruasjon kan komme tidligerer eller senere enn forventet. 
At du får blødninger er altså en vanlig bivirkning og ikke et tegn på at nødprevensjonen har virket. 

Det er anbefalt at man tar en graviditetstest 3 uker etter ubeskyttet samleie, for å forsikre seg om at nødprevensjonen har virket. Gratis tester får du på Amathea og på helsestasjone for ungdom.

Jeg har lagt ved et par artikler som kan være fine for deg å lese.

 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med?

I samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon