Hopp til hovedinnholdet

glemte p-pille, tok angrepille

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg tok for litt siden en angrepille pga jeg glemte en p pille. Jeg hadde da tatt 2 piller av et brett og så ventet jeg 5 dager før jeg begynte på p pillene igjen etter angrepillen (jeg bruker Oralcon 21 piller). Dette vil jo da si at når jeg nå har begynt igjen, har jeg bare 19 piller ogjen på brettet. Skal jeg bare fullføre brettet og så ta pausen på 7 dager som jeg pleier eller er det viktig å alltid ha 21 piller sammenhengende?(jeg får jo bare 19 sammenhengende etter den 5-dagers pausen)

Besvart 10.10.2019 07:41
 

Svar
Hei jente!

21 piller på brettet - Sex og samfunn

Siden  pillene du har glemt er pillene mellom dag 1-14 (de to første ukene på brettet) kan du fortsette som før på brettet. Når du er ferdig med brettet kan du enten ha en pillefri uke med blødning eller starte rett på nytt brett (og dermed hoppe over blødningen).
 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon