Hopp til hovedinnholdet

Hadde beskyttet sex dagen etter jeg satt inn p-stav,skal jeg ta angrepille?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er jente på 15 år, jeg fikk p stav igår den 28okt , jeg fikk mensen før det den 11 oktober. Jordmoren som ga meg p-staven fortalte meg aldri hvor lang tid jev måtte vente med å ha sex så jeg hadde ubeskyttet sex dagen etter jeg fikk det, leste på nett at man burde vente 7 dager og nå stresser jeg veldig, kan jeg ta angrepille eller vil dette nedsette effekten på p staven??

SVAR

Besvart 02.11.2019 09:29:14
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Spiral og p-stav, sikreste beskyttelse mot graviditet

Langtidsvirkende prevensjonsmetoder (LARC), P-stav, hormonspiral og kobberspiral er prevensjonsmidler som alltid er der og ikke har svakheten med mulighet for glemming eller annen feilbruk.

 

Les mer
attach_file

Nødprevensjon - "angrepille"

Nødprevensjon må tas så raskt som mulig etter samleie for å ha best mulig effekt. Nødprevensjon er en reserveløsning hvis du har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker.

 

Les mer
attach_file

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle