Hopp til hovedinnholdet

Jeg har angst for å få genital herpes

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har ofte sex med forskjellige gutter («vanlige» norske på min egen alder), men bruker aldri kondom. Jeg har spiral, så graviditet er jeg beskyttet mot. Jeg har spurt om å bruke kondom, men guttene nekter alltid å bruke det! De sier bare «hvorfor det, vi vet jo at ingen av oss har en kjønnssykdom» «klamydia kan kureres» Jeg vil ikke protestere fordi det skaper dårlig stemning....Men jeg er veldig redd for å få genital herpes 2. Jeg har faktisk fått angst for det. MÅ man alltid informere fremtidige partnere hvis man har det? De fleste vet det jo ikke? Og MÅ man alltid bruke kondom? Håper dere kan berolige meg litt! Er kjemperedd kjønnsherpes og at livet blir helt forandret og ødelagt hvis man får det.

SVAR

Besvart 16.11.2019 20:05:59
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

 

Les mer
attach_file

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

 

Les mer
attach_file

Herpes – munnherpes og kjønnsherpes

Herpes er vanligere enn du tror. Rundt 80 % av befolkningen i Norge kan være smittet med et herpesvirus. Mange er smittet uten at de noen gang får utbrudd med sår.

 

Les mer
account_circle