Hopp til hovedinnholdet

Har gått på p-pillen Microgynon i ca 9 måneder, men vurderer å bytte

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har gått på p-pillene Microgynon i ca 9 måneder nå og vurderer å kanskje snakke med fastlege om bytte. Rett etter oppstart av p-pillene fikk jeg en del bivirkninger som gradvis gikk vekk over noen måneder. Menstruasjonen min etter oppstarten ble my enklere og lettere. Jeg kunne fint sove med kun 1 tampong uten å blø gjennom noe, og blødde aldri gjennom på de tyngste dagene heller. Nå, en stund etter at jeg startet på p-pillene, er jeg nesten tilbake til sånn som det var før. Jeg blør ut den største tampongen (grønn pakning) på bare noen få timer. Jeg kan ikke sove med tampong alene og må bruke nattbind i tillegg for å ikke ødelegge alle trusene mine. Jeg har også begynt å få en del kramper (noe jeg aldri har hatt før) som er veldig slitsomt og irriterende. Finnes det andre p-piller med sterkere effekt enn Microgynon? Jeg skal ha svømming om en stund og det er veldig kjipt hvis jeg får mellomblødninge på grunn av at p-pillene ikke er sterke nok til å hoppe over en menstruasjon.

SVAR

Besvart 13.01.2020 23:34:15
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Mensen - sånn er det

Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig? Eller kanskje du lurer på noe om farge eller lukt? Her får du alle svar!

 

Les mer
attach_file

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Dette gjelde også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle