Hopp til hovedinnholdet

Gestagenpiller eller p-stav

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg går på isotretionoin nå og har gjort det i snart fem måneder. Har fått beskjed om at jeg må gå på det i 7-8 måneder. Som prevensjon ble det anbefalt at jeg startet på cerazette, fordi andre prevensjonsmetoder kunne gi meg mer kviser, og jeg har/har hatt migrene, men det er gått nærmere to år siden sist migreneannfall(er dette da fremdeles relevant?). I tillegg har mormoren min hatt brystkreft, noe som også gjorde at jeg ikke startet på den vanlige pillen. Det jeg lurer på er om jeg kunne ha fått p-stav istedenfor piller, siden det er så mye mer praktisk? Legen sa at en bivirkning kunne være kviser noe jeg skal bli kvitt ved hjelp av kuren, men er ikke kviser nesten alltid en bivirkning av prevensjon? Og hvor nøyaktig må man være når man skal ta p-pillen? Sliter med å finne en god rutine på dette. Takk for svar på forhånd!

SVAR

Besvart 01.03.2020 21:25:56
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Praktiske tips om hormonell prevensjon

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

 

Les mer
attach_file

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Dette gjelde også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle