Hopp til hovedinnholdet

Jeg vurderer snart å begynne med prevensjon, men vil prate med lege

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Jeg er ei jente på 19 år. Jeg vurderer snart å begynne med prevensjon, mer spesifikk p-staven. Greia er at jeg gjerne vil prate med en slags lege om det før jeg begynner å ta noe, slik at de også kanskje kan gi meg noen anbefalinger om andre ting jeg kan ta som f.eks. Piller. Det hadde vært veldig lettvint for meg om jeg hadde gått på skolen for da kunne jeg bare pratet med en helsesøster, men jeg gjør nå dessverre ikke det. Derfor vurderer jeg å kontakte fastlege. Tingen er at jeg vet bare ikke hva jeg skal si når jeg skal reservere time. Har bare kontaktet legen når jeg faktisk er syk, men hvordan skal man forklare til dem at jeg ringer på grunn av prevensjon? Og er fastlegen noen som kan gi oss råd om det i det hele tatt, eller er det noen andre man kan kontakte også?

SVAR

Besvart 29.02.2020 23:38:24
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Finn en prevensjon som passer for deg

Det finnes mange forskjellige prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. Her kan du finne den prevensjonen som passer best for deg.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Spiral og p-stav - sikreste beskyttelse mot graviditet

Langtidsvirkende prevensjonsmetoder som p-stav, hormonspiral og kobberspiral er prevensjonsmidler som alltid er der. Du kan verken glemme det eller bruke det feil.

 

Les mer
account_circle