Hopp til hovedinnholdet

Har store plager ved mensen. Kan jeg fjerne mensen ved operasjon?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei! jeg har hatt menstruasjon nå i straks 5 år, og har plager som store blødninger, sterke smerter i korsrygg og mye plager med psyken som gjør at jeg må droppe skolen alt ifra 3-6 dager. Har overhodet ingen planer om å få barn i fremtiden, og har lest meg opp grundig på å fjerne livmoren og diverse andre ting (som reduksjon av livmorslimhinnen). Spørsmålet mitt går som følgende da, er det mulig å få fjernet menstruasjon med disse eller andre operasjoner når jeg nettopp har fylt 16 år?

SVAR

Besvart 03.03.2020 01:33:19
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Gynekologisk undersøkelse - underlivssjekk for jenter

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

 

Les mer
attach_file

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

 

Les mer
attach_file

Du kan utsette "mensen" med hormonell prevensjon

Noen ganger passer det ikke å få en blødning. Eller kanskje du bare ikke ønsker å ha blødning så ofte. Her finner du oppskrift på hvordan du kan utsette og få færre blødninger med hormonell prevensjon.

 

Les mer
account_circle