SVAR
Besvart 10.03.2020 22:20:17
Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt.
Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål.
Hei jente 16 år
Jeg kan skjønne at du kan bli forvirret av alt som står på nettet, og få mange ulike svar etter hvem du spør.
Tenker at du bør snakke med helsesykepleier på skolen din eller helsestasjon for ungdom. Hun har stor kunnskap om temaet og kan gi deg informasjon og gode råd. Du kan også selvfølgelig ta kontakt med din lege, som kan gi deg mer informasjon.
For å starte på begynnelsen, så er det slik at når du begynner med p-piller (eller annen hormonell prevensjon) i løpet av de fem første dagene av din menstruasjon, er du trygg i forhold til å bli gravid ved et samleie. Så du er like sikker nå, eller kanskje enda mer siden du har brukt p-pillene i disse månedene. Dette handler ikke om du har hatt mensen eller ikke.
Noen er faktisk så heldig at de slipper å få blødninger når de går på p-piller, noe som du tydeligvis er. Det er ikke slik at du trenger å ha mensen, og det er heller ikke farlig om du ikke har det på mange år. Du skal IKKE slutte å ta p-pillene, men fortsette akkurat slik som du gjør nå!
Du er ikke beskyttet mot kjønnssykdommer når du ikke bruker kondom. Hvis kjæresten eller du har hatt samleie med andre, bør dere teste dere for klamydia på helsestasjon for ungdom. Dette er et gratis tilbud.
Da er det helt ok å ha sex uten å bruke kondom.
Håper at du fikk svar på ditt spørsmål og lykke til!
Vennlig hilsen Helsesykepleier og Sexologisk Rådgiver, Ung.no
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
Lurer du på hvordan du får tak i prevensjon, hvordan du starter opp eller hva du gjør om du glemmer å ta det når du skal. Her får du svar.
Les mer
attach_file
Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.
Les mer
attach_file
Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.
Les mer