Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om p-piller

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Jeg var hos helsestasjonen for 2 dager siden og skjekket meg for klamydia og tok en graviditetstest, så fikk jeg time av helsesøsteren til legen. Der skulle legen skrive ut en resept til meg så jeg kunne starte med P-piller, men kunne ikke begynne på det nå siden jeg skulle ta ny graviditetstest om 2 uker, så måtte vente til den blir negativ. Blir veldig forrvirret over hvordan P-piller funker. Vet man kan hoppe over mensen men skjønner ikke hvordan og hvorfor man skal ta pauser. Går på deprisjon og angst tabelletter og så noen av bivirkningene kunne være deprisjon eller humørsvingninger, tror du det blir verre om jeg begynner på P-piller? Vet også ikke hvilke type jeg skal velge. Har hørt at noen P-piller skal hjelpe på huden, men leste på noen P-piller at bivirkningene var kviser. Er veldig opptatt å ha fin hud osv og har veldig tørr hud så vil ikke det skal bli verre. Men er så forvirret, noe peiling på hvilke type P-piller jeg burde velge? Og koster det penger for meg?

SVAR

Besvart 15.03.2020 17:31:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Spiral og p-stav, sikreste beskyttelse mot graviditet

Langtidsvirkende prevensjonsmetoder (LARC), P-stav, hormonspiral og kobberspiral er prevensjonsmidler som alltid er der og ikke har svakheten med mulighet for glemming eller annen feilbruk.

 

Les mer
attach_file

Praktiske tips om hormonell prevensjon

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

 

Les mer
attach_file

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

 

Les mer
attach_file

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

 

Les mer
attach_file

Før du velger prevensjonsmetode

Enten om du har begynt å ha sex eller tror det snart kommer til å skje - det finnes mange prevensjonsmetoder å velge mellom for å unngå graviditet.

 

Les mer
account_circle