Hopp til hovedinnholdet

Herpesutbrudd tar mye lengre tid før det blir borte, hva kan det være?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har herpes i underlivet og det vet kjæresten min. Når jeg har utbrudd så har vi ikke sex. Vi vet at sjansen for at han er smittet likevel fra når jeg ikke har utbrudd er tilstede. Jeg fikk et utbrudd for ca 10 dager siden. Eller det var da jeg begynte å kjenne at det kom. Nå er smertene helt borte og det ser ikke lenger ut som en gult sår. Nå er det hvitt og det er fortsatt en liten klump der. Dette har ikke skjedd før. Jeg har ingen smerter, selv ikke når jeg trykker der (vet at man helst ikke skal ta på såret). Jeg har hatt mange utbrudd og de pleier å gro fint, og derfor synes dette er litt merkelig. Utbruddene mine pleier også å forsvinne mye raskere enn det det har gjort nå. Kan jeg og kjæresten min ha sex eller burde jeg vente til det er helt borte? Kan det være en spesiell grunn til at det ser sånn ut? Jeg pleier vanligvis heller ikke ha en klump under såret slik jeg har nå. Det bekymrer meg litt at det har tatt så lang tid. Utbruddene har ellers blitt mindre ved årene.

SVAR

Besvart 13.04.2020 15:46:44
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Herpes – munnherpes og kjønnsherpes

Herpes er vanligere enn du tror. Rundt 80 % av befolkningen i Norge kan være smittet med et herpesvirus. Mange er smittet uten at de noen gang får utbrudd med sår.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
account_circle