Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for at blødningene stopper? Får ikke tatt klamydiatest.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg satt inn p-stav for 3 mnd. siden. Noen uker senere hadde jeg blødninger som varte i to uker. Noen uker uten blødning, startet det igjen. Og fram til nå har det vart i 6 uker i strekk. Jeg vet det er vanlig med uregelmessig blødning i starten og at det enda kan gå over. Jeg har snakket med lege angående å gå på p-piller i tillegg, men måtte først utelukke at blødningen skyldes klamydia. Jeg har derfor bestilt hjemmetest, men det står at jeg ikke kan gjennomføre testen ved menstruasjon. Og siden jeg ikke slutter å blø får jeg ikke tatt testen, noe som gjør at jeg heller ikke kan få p-piller. Samtidig er jeg litt stresset i tilfelle det er klamydia, for da kan jeg ha hatt det en stund. Er det noe annet jeg kan gjøre eller må jeg bare vente å se om blødningen går over til slutt?

SVAR

Besvart 17.04.2020 14:52:26
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

 

Les mer
attach_file

Praktiske tips om hormonell prevensjon

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

 

Les mer
attach_file

Langtidsvirkende prevensjonsmidler anbefales

Helsedirektoratet og WHO anbefaler langtidsvirkende reversible prevensjonsmetoder (LARC) til unge jenter. Men du bestemmer selv hva du ønsker å bruke.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle