Hopp til hovedinnholdet

Sluttet med p-piller da pusten min ble litt ekkel

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

I starten av 2020 begynte jeg på p-piller. Jeg gikk på dem i rundt to måneder, før pusten min ble litt ekkel. Jeg tror ikke det har noe med pusten å gjøre men mere med angst. Men de sier jo reagerer du slik så må du stoppe med en gang, så dett gjorde jeg. Nå har jeg gått rundt en måned uten å gå på pillene men jeg har dett fortsatt slik. Så jeg tror ikke det var pillene sin skyld. Men før så hadde jeg en veldig regelmessig menstrasjon å min mensen har enda ikke kommet etter jeg stoppet. Jeg har en partner men han har aldri kommet inni meg. Jeg blir jo selvfølgelig bekymret. Men jeg har veldig lyst til å starte igjen for å vere på den sikrere siden. Jeg har ikke fått noen erklæring på at jeg har angst, men har snakket med en som har mye peiling om dett. Hun synes dett høres ut som separasjonsangst. Dett med pusten har jeg hatt i mange år men for ett år siden så trofé jeg var ferdig med dett. Har du noen tips ovenfor pusten og når jeg kan starte med pilene å mensen?

SVAR

Besvart 30.04.2020 16:03:31
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Praktiske tips om hormonell prevensjon

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

 

Les mer
attach_file

Avbrutt samleie - "å hoppe av i svingen"

Har dere hatt avbrutt samleie (samleie uten prevensjon), såkalt ”hoppe av i svingen”?. Det er risikabelt og jenta kan bli gravid.

 

Les mer
attach_file

Hvilken prevensjon passer best for meg?

Det kan være vanskelig å vite hva slags prevensjon som er det riktige valget for deg. Det finnes mange varianter, og det er viktig at du får informasjon om fordeler og ulemper med alle typer prevensjonsmidler, slik at du best mulig kan gjøre et selvbestemt valg. Vi er alle individuelle, så den prevensjonen som venninnen eller søsteren din bruker, er ikke nødvendigvis det riktige valget for deg.

 

Les mer
attach_file

Ingen aldersgrense på prevensjon

Det er ingen aldersgrense på verken hormonell prevensjon eller kondomer. Er du seksuelt aktiv, har du rett til trygg prevensjon. Men hva med foreldrene? Skal de informeres?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle