Hopp til hovedinnholdet

Finne det noe annet enn kondom jeg kan bruke for ikke å blir gravid?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 16 og snart 17. Har har en kjæreste på 17 og vi har vært ssammen i et halvt år. Hele forholdet har æ sagt jeg ikke var klar for seg og det har han respekter, men nå føler jeg meg klar. Problemet er at jeg er redd for at kondomen skal spreke, så spørsmålet mitt er finnes det noen annet en kondomer jeg kan bruker for å ikke bli gravid.

SVAR

Besvart 01.05.2020 13:14:27
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

 

Les mer
attach_file

Sex første gang - Seksuell debut

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

 

Les mer
attach_file

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

 

Les mer
attach_file

Hvilken prevensjon passer best for meg?

Det kan være vanskelig å vite hva slags prevensjon som er det riktige valget for deg. Det finnes mange varianter, og det er viktig at du får informasjon om fordeler og ulemper med alle typer prevensjonsmidler, slik at du best mulig kan gjøre et selvbestemt valg. Vi er alle individuelle, så den prevensjonen som venninnen eller søsteren din bruker, er ikke nødvendigvis det riktige valget for deg.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle