Hopp til hovedinnholdet

Kan man gå på p-piller selv om en forelder har hatt blodpropp?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! jeg har en venninne som har en kjæreste. Det virker som om kjæresten hennes ikke ønsker å ha sex med kondom og henne går ikke på p-piller. Jeg prøver å få henne til å dra til en lege for å skaffe seg dette, men hun sier hun ikke vil fordi faren hennes har hatt blodpropp. Hun stresser også hver måned fordi hun tror hun er gravid og det virker som om hun ikke forstår viktigheten av prevensjonsmidler. Så spørsmålet mitt er: kan man gå på p-piller selvom en forelder tidligere har hatt blodpropp?

SVAR

Besvart 02.05.2020 15:55:03
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvilken prevensjon passer best for meg?

Det kan være vanskelig å vite hva slags prevensjon som er det riktige valget for deg. Det finnes mange varianter, og det er viktig at du får informasjon om fordeler og ulemper med alle typer prevensjonsmidler, slik at du best mulig kan gjøre et selvbestemt valg. Vi er alle individuelle, så den prevensjonen som venninnen eller søsteren din bruker, er ikke nødvendigvis det riktige valget for deg.

 

Les mer
account_circle