Hopp til hovedinnholdet

Er redd for kjønnssykdommer og graviditet ?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Nå har russetiden startet og jeg angrer på en del ting. Har to spørsmål. 1) Jeg har hatt to one night stand som jeg ikke direkte angrer på, men kunne vært foruten. Jeg skal snart i militæret og jeg vil derfor kose meg mens jeg kan! Det jeg er redd for er at folk skal begynne å spre rykter om at jeg er lett på tråden, fordi jeg allerede har hatt sex to ganger i russetiden! Det river meg opp innvendig og svekker selvfølelsen min. I tillegg var begge gangene uten kondom (selv om jeg går på p-spiral), men jeg er livredd for kjønnsykdommer som klamydia, HIV osv - er det stor sannsynlighet? Skal likevel sjekke meg om to uker. 2) En annen ting er at jeg tok p-spiral 4.februar, og mistet jomfrudommen uten kondom 29.februar. Etter det har jeg ikke hatt mensen. Det er veldig vanlig å miste mensen etter å ha tatt spiral, men kan jeg være gravid? Merker ingen symptomer. Skulle egentlig ha kontrolltime 2 måneder senere, men grunnet corona har jeg ikke hatt det. Kan jeg være gravid?

SVAR

Besvart 06.05.2020 15:48:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kan jeg ha blitt gravid?

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

 

Les mer
attach_file

Graviditetstest

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

 

Les mer
attach_file

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

 

Les mer
attach_file

”One-night stand” eller tilfeldig sex – angrer du etterpå?

Har du opplevd å ha sex med noen uten at det ble noe mer enn det? Du er ikke alene. Tilfeldig sex er relativt vanlig.

 

Les mer
account_circle