Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg fått satt inn p-stav?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har vært redd for å ha blitt gravid, men fikk mensen nå så det går greit. Det gjorde at jeg føler litt hast på å få «permanent» prevensjon. Jeg har tenkt på å få p-stav i én måned nå, men vet ikke hvordan jeg kan få det satt inn på grunn av corona, derfor har jeg utsatt tanken. Mye er stengt og legene er opptatt med smittete, når og hvordan kan jeg få det? Og når er det best å få det satt inn (når jeg har mensen eller ikke?) og har det noe å si hvilken arm jeg får p-stav i? jeg er tvehendt, menn foretrekker venstre, men alle vennene mine (som er høyrehendte) har det i venstrearmen (fikk alltid vaksiner og slik i høyrearmen på grunn av venstrehåndpreferanse).

SVAR

Besvart 08.05.2020 13:57:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Spiral og p-stav, sikreste beskyttelse mot graviditet

Langtidsvirkende prevensjonsmetoder (LARC), P-stav, hormonspiral og kobberspiral er prevensjonsmidler som alltid er der og ikke har svakheten med mulighet for glemming eller annen feilbruk.

 

Les mer
account_circle