Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg vente til legetimen i juni med å sjekke smerter. Trolig fra spiral.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en jente på 20 år som satt spiral for litt over ett år siden. Jeg har ikke hatt noe problemer med spiralen i løpet av året, og har ikke hatt noen tendenser til blødninger eller kraftige smerter. For 2-3 mnd siden blødde jeg litt i ca. 4 dager, og brukte derfor tampong, da jeg ikke fikk beskjed om at jeg ikke burde bruke det hos legen. Jeg hadde ingen problemer med det da eller etterpå, og har ikke tenkt så mye mer over det. Nå har jeg derimot kjent en del smerter de siste 3-4 dagene, selv om det er mye mindre enn jeg hadde før jeg satt spiral. Jeg har også hatt tendenser til smerter ila. året, men ikke like mye. Jeg har derfor blitt redd for at det kan være noe problemer med spiralen, eller at den er feil plassert i livmoren. Jeg kjenner trådene, så jeg vet i alle fall at den ikke er utstøtt. Kan det være muskulært? Jeg har også en legetime i begynnelsen av juni, og lurte på om jeg kan sjekke det da, eller om jeg bør ta det med en gang?

SVAR

Besvart 12.05.2020 18:58:14
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Spiral og p-stav, sikreste beskyttelse mot graviditet

Langtidsvirkende prevensjonsmetoder (LARC), P-stav, hormonspiral og kobberspiral er prevensjonsmidler som alltid er der og ikke har svakheten med mulighet for glemming eller annen feilbruk.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle