Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer med menstruasjonssyklusen når man går på p-piller?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har lest masse om det på internett, men jeg finner ikke egentlig ut av svaret. Jeg lurer på hva som skjer med mensensyklusen når man går på p-piller. Under vanlig mensen så får man jo masse hormoner: etter man er ferdig med blødningen, stiger østrogenet helt fram til man får eggløsning og så synker østrogenet, og man får testosteron- og progrestonøkning. Og så får man mensen igjen. Hvis man går på p-piller eller annen hormonprevansjon som f.eks. p-ring, hva skjer så med alt dette? Slutter den syklusen å gå sin gang? får man økning og nedgang i hormonene sånn som med vanlig mensen? Grunnen til at jeg spør er fordi jeg sliter mye pms. Og jeg reagerer dårlig på alle disse hormonene som aldri er stabile i kroppen. Kan hormonprevansjon stoppe mensynssyklusen min? Håper du kan ta deg tid til å svare detaljert. Skulle gjerne funnet ut helt konkret hva som skjer med hormonene når man tar p-piller.

SVAR

Besvart 13.05.2020 22:05:42
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

 

Les mer
attach_file

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Dette gjelde også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

 

Les mer
account_circle