Hopp til hovedinnholdet

Har brukt Microgynon lenge, men nå fått blødningsproblemer, bør jeg bytte?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Har gått på Microgynon i over 8 år med ingen blødningsproblemer i det hele tatt (med mindre jeg tar pause over 3 brett). For over en måneds tid siden begynte jeg og blø kraftig ut av det blå. Har vært hos gynekolog etc, som ikke kunne se at det var noe andre problemer eller årsaker til at jeg skulle blø. Jeg stoppet på pillen (var da midt i et brett)- og hadde "vanlig mensen igjen". Det gikk ca 2 uker uten blødninger, men så har jeg begynt å blø igjen nå som jeg har startet på pillen igjen. Spørsmålet mitt er egentlig hvorvidt det er mulig at p-pillene (etter så mange år uten problemer) nå kan forårsake blødninger? Burde jeg overveie å begynne på annen prevensjon? Spiral eller noe?

SVAR

Besvart 22.05.2020 23:47:54
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Praktiske tips om hormonell prevensjon

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

 

Les mer
attach_file

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

 

Les mer
attach_file

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

 

Les mer
attach_file

Spiral og p-stav, sikreste beskyttelse mot graviditet

Langtidsvirkende prevensjonsmetoder (LARC), P-stav, hormonspiral og kobberspiral er prevensjonsmidler som alltid er der og ikke har svakheten med mulighet for glemming eller annen feilbruk.

 

Les mer
account_circle