Hopp til hovedinnholdet

Kan man få en p-stav for å slippe mensen?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg lurte på om jeg kan ta p-stav for å slippe mensen, og ikke nødvendigvis for å bruke det som et prevensjonsmiddel. Jeg er ikke seksuelt aktiv, men tenker det likevel kan være lurt å være på et prevensjonsmiddel. Det jeg lurer på er om p-stav gjør at mensen forsvinner, og om det er gyldig nok grunn å ta p-stav bare for å slippe mensen. Jeg lurte også på om det er gratis å ta det på helsestasjon, eller om jeg må betale en egenandel. Takk for svar!

SVAR

Besvart 23.05.2020 10:09:08
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Praktiske tips om hormonell prevensjon

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

 

Les mer
attach_file

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

 

Les mer
attach_file

Spiral og p-stav, sikreste beskyttelse mot graviditet

Langtidsvirkende prevensjonsmetoder (LARC), P-stav, hormonspiral og kobberspiral er prevensjonsmidler som alltid er der og ikke har svakheten med mulighet for glemming eller annen feilbruk.

 

Les mer
account_circle