Hopp til hovedinnholdet

Hvor fort kan bivirkningene forsvinner etter uttak av p-stav?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har hatt pstav i omtrent akkuratt 1 år nå. Etter 6 måneder fikk jeg veldig ømme bryster ig har hatt dette i 6 måneder nå. (Har ikke hatt sex på ett år, så kommer ikke av graviditet og mistenker dermed staven) I tilegg til dette har jeg majoriteten av dette året hatt mensen, noe som er veldig slitsomt. Har derfor vurdert å fjerne pstaven. Jeg kommer ikke til å ha sex før jeg er i noe fast og føler dermed ikke jeg trenger den akkuratt nå. Men hvis jeg fjerner den, Isåfall: hvor fort kan jeg forvente meg at jeg får den vanlige mensenen tilbake og at bivirkningene forsvinner? Mitt andre probelm: valgte pstav da jeg visste at dette var det sikreste valget. Stoler egentlig ikke på noen annen prevansjon (heller ikke hormonspiral da jeg er redd den skal støtes ut eller lignende). Hva om jeg feks om 6 måneder trenger prevansjon og har lyst på pstav igjen? Kan jeg da sette inn en ny, selv om jeg fjerner den nå?

SVAR

Besvart 23.05.2020 09:16:50
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Dette gjelde også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

 

Les mer
attach_file

Spiral og p-stav, sikreste beskyttelse mot graviditet

Langtidsvirkende prevensjonsmetoder (LARC), P-stav, hormonspiral og kobberspiral er prevensjonsmidler som alltid er der og ikke har svakheten med mulighet for glemming eller annen feilbruk.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle