Hopp til hovedinnholdet

Jeg vurderer å ta spiral...

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg vurderer å ta spiral nå. Jeg begynte på cerazette desember 2016 og tok p-stav september 2017. Jeg har ikke hatt mensen fra jula 2016 frem til jeg fikk blødninger i september 2019. I januar 2020 fikk jeg kraftig mensen, og byttet stav i februar. Nå plages jeg med brun utflod i to uker, tjukk som fetaost og mensen i 4 dager før det går ca 2 mnd’er til neste gang. Jeg har kjæreste og det er typisk at mensen kommer når vi møtes. Kan det lønne seg med spiral da? Jeg er litt usikker på om jeg kanskje burde gått en liten stund uten prevensjon bare for å «rette opp» systemet før jeg setter inn noe annet. Hva anbefales? Jeg er sjukt usikker fordi det ligger i familien at mensen er kraftig. P-piller er forsåvidt ingen alternativ grunnet at jeg bruker medisiner hver dag som jeg allerede har problemer med å huske...

SVAR

Besvart 02.07.2020 08:10:35
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Praktiske tips om hormonell prevensjon

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

 

Les mer
attach_file

Utflod - til glede og bekymring

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Dette gjelde også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

 

Les mer
attach_file

Spiral og p-stav, sikreste beskyttelse mot graviditet

Langtidsvirkende prevensjonsmetoder (LARC), P-stav, hormonspiral og kobberspiral er prevensjonsmidler som alltid er der og ikke har svakheten med mulighet for glemming eller annen feilbruk.

 

Les mer
attach_file

Lukt fra underlivet - både hos jenter og gutter

Alle, både menn og kvinner, har sin særegne lukt fra underlivet. Ingen har en fullstendig luktfri intimsone, men uansett hvordan du lukter - det skal ikke lukte vondt.

 

Les mer
account_circle