Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for å få mindre mensblødninger?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Fikk påvist jernmangel sist jeg var hos legen, noe som var uventet. Hun sa det kunne være tilknyttet til hvor store blødninger jeg får under mensen. Har ikke tenkt over dette før, men sammenlignet meg med noen andre jeg kjenner, og de bli overrasket over hvor mye det virket som jeg blødde i forhold til dem. Jeg må bytte en grønn OB-tampong etter kanskje 1 1/2- 2 time i mine første dager med mensen, mens de kunne brukt den i langt flere timer. Hver natt blør jeg gjennom uansett hvor stort bindet er, eller om jeg har dobbelt. jeg har skjønt at jeg blør mer en «normalt», men for meg er dette normalt da det har vært sånn hele tiden. Men nå er jeg lei, og ser på dette som et problem. Hva kan jeg gjøre for å blø mindre?

SVAR

Besvart 05.07.2020 00:54:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer ved gynekologisk undersøkelse?

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Hvordan foregår undersøkelsen? Når bør man ta den? Gjør det vondt? I denne artikkelen får du svar.

 

Les mer
attach_file

Helsepersonell har taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

 

Les mer
attach_file

Alt om bind, tampong og menskopp

Lurer du på hva du skal bruke og hvordan du skal bruke det? Her finner du nyttige råd.

 

Les mer
account_circle