Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine bestemte at jeg måtte gå på en spesialskole på vdg.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg føler at ungdomstiden min er ødelagt på grunn av at jeg ikke fikk bestemme selv hvilken videregående skole jeg skulle søke på. Jeg måtte gå på en spesialskole. Jeg mener selv at dette var feil for jeg er en helt vanlig jente. Det nytter ikke for meg å ta dette opp med foreldrene mine, de mener nå og kommer alltid til å mene at de har gjort det riktige. Jeg har ikke fått hatt en vanlig ungdomstid og det er jeg veldig lei meg for. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. På denne skolen var det sånn at hvis man var lei seg fikk man kjeft, det var ikke lov å være lei seg. Og ellers så behandlet de oss som barn. Og alt vi hadde av penger i lommeboka ble inndratt. Det er vel ikke riktig at det skal være sånn? Hva skal jeg gjøre? Noen tips om hvem jeg kan henvende meg til? Jeg vet at jeg enda er ung, men likevel. Hilsen trist jente

SVAR

Besvart 29.05.2013 13:57:39
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Når er du gammel nok?

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Hva kan du bestemme selv?

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

 

Les mer
account_circle