Hopp til hovedinnholdet

J 17 vil på tur med venner, men moren min gir meg ikke noe svar

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Det var kanskje litt feil å sette det på problemer hjemme men det var ingen andre kategorier som passet. Jeg er ei jenta på 17 år og vil reise på tur med 3 venner (1 jenta og 2 gutter) i 3-5 dager. Jeg har snakket med mor mi (siden far bor ikke med oss), men alt hun sier er jeg skal tenke over dette, så får jeg aldri svar. Når jeg minner henne på det så får jeg svare nei, og begrunnelsen hennes er at jeg er får ung til å ta en fjell tur eller telt tur helt alene med venner. I tillegg er hun redd for at vi skal drikke alkohol, Er det noe jeg kan gjør for å overbevise at jeg kommer ikke til å gjøre noe dumt?? Det er jo bare opp til 5 dagers tur.

SVAR

Besvart 31.05.2013 11:20:56
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Barneloven

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

 

Les mer
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

De fleste ønsker å ha det trivelig og fint hjemme, men hvordan skal du og de voksne finne løsningen på uenigheter?

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

 

Les mer
account_circle