Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ikke bo hos pappa for jeg liker ikke hvordan jeg blir behandlet

Jente 16 år
 

Spørsmål

hallo, jeg er en jente på 16 år som har skilte foreldre. I papirene står det at mamma har ansvaret for min omsorg og jeg bor 100% hos henne. Jeg vil ikke bo hos pappa for jeg liker ikke hvordan jeg blir behandlet og det er ganske skittent der, så jeg synes det er mye bedre å bo hos moren min for det er ryddigere og sånn. Men problemet er at jeg og moren min havner mye i krangler, og nå truer hun meg med å sende meg til faren min. Men det vil jeg ikke! Men siden det står på papirene at hun har min omsorg, så kan hun ikke kaste meg ut? Om viss hun vil gi omsorgen til faren min, trenger de ikke min underskrift for å kunne godkjenne det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at moren din har daglig omsorg for deg og at det er hos din mor du har lyst til å bo. Problemet ditt er at du og din mor havner i krangler og nå truer hun deg med å sende deg til faren din slik at han kan få omsorgen for deg, men det ønsker du ikke. Det stemmer det du sier at hun ikke kan kaste deg ut, men hun og din far kan bli enig i at det nå er han som må få den daglige omsorgen for deg fordi din mor ikke orker at dere krangler så mye.  De trenger ikke din underskrift for du er under 18 år, men det kan være vanskelig å flytte en på 16 år som ikke ønsker å flytte.

Det kan høres ut som om din mor og du trenger litt hjelp til å snakke sammen, få en bedre kommunikasjon. Det finnes kanskje familiesenter der dere bor og der kan dere gå for å avtale et tidspunkt for samtale slik at dere kan få hjelp. Dersom du har vanskelig for å finne ut av om det er et familiesenter der du bor, så kan du spør helsesøster på skolen. Hun vet det. Håper at du og din mor finner ut av det slik at du fortsatt kan bo hjemme.       

Vennlig hilsen ung.no, i samarbeid med alarmtelefonen -116112

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme