Hopp til hovedinnholdet

SsStefaren min slår mine 2 små brøde

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hallo. I 2006 giftet moren min seg med en Tyrkisk mann, alt var helt perfekt til han kunne flytte til norge i 2009. Siden da hadde vi det vanskelig med å få mat på bordet og jobb, og helt siden da har han begynt med å kalle moren min for "idiot", "drittsekk", "feit" og masse sånn forskjellig, han slår mine 2 små brøde på 3 og 5 år. Moren min slitter med å få penger, hum for støtte fra nav og syke penger fordi hun har fibromyalgi, og tar seg av 100% av arbeid hjemme, mens han sitter på sofaen og gjør ingenting. Vi bor i et dårlig leilighet som er fult av mugg og skader. Vi har nesten ikkke råd til å flytte med mindre vi tar opp lån. Han ble ekstremt sur da han fikk ikke oppholds tilattelse i norge. Han ble litt værre. Er det noe mulighet for meg å eller moren min å andmelde han til politiet uten at barnevernet skal få vite om det? Moren min er redd for at de skal ta oss fra henne og plassere oss på fosterhjem, siden hun måtte si at han var perfekt for ar de ikke skulle minstenke noe. Jeg trenger hjelp.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at din mor giftet seg med en mann i 2006 og at han kom til Norge i 2009. Siden da har det vært vanskelig for dere hjemme og han slår dine to søsken på 3 og 5 år. Du skriver videre at han ble så ekstremt sur da han ikke fikk oppholdstillatelse i Norge og han  ble litt verre etter det. Til sist spør du om det går an å anmelde ham til politiet uten at barnevernet får vite det.

Dersom din mor vil anmelde ham for psykisk og fysisk vold så tror jeg nok at politiet vil sende en bekymring til barnevernet. Dersom barnevernet får kjennskap til dette, så kan de være med å støtte din mor på det hun gjør, og de vil ikke flytte dere i fosterhjem fordi din mor har gjort det riktige. Det er viktig at din mor gjør det slutt med denne mannen for å beskytte barna sine mot å bli slått. Barnevernet tar ikke barna fra sin mor når hun gjør det riktige. Håper dere stoler på dette og tar kontakt med politiet.

Du kan ringe alarmtelefonen og snakke med dem om hva du opplever. Da kan hjelpe deg videre. tlf: 116111.

Vennlig hilsen ung.no, i samarbeid med alarmtelefonen 116111

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fosterhjem

Jente med bamse (colourbox.com)

Det er omtrent 8000 barn og unge som bor i fosterhjem i Norge, og omtrent halvparten er mellom 13 og 18 år. Det er mange grunner til at barn bor i fosterhjem, men felles er det at deres egne foreldre ikke kan ta seg av dem i en kortere eller lengre periode.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme