Hopp til hovedinnholdet

Mamma og pappa krangler ofte.. Og det blir ofte vold og jeg blir så lei av det.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Vel.. Mamma og pappa krangler ofte.. Og det blir ofte vold og jeg blir så lei av det.. Pappa blir fort sint.. Jeg blir redd for han.. De kranger når venninene mine er hos meg og jeg blir så redd.. Men jeg vet de er glad i meg. Men jeg blir redd for å vævre hjemme for jeg har det ikke bra hjemme.. De slåss og krangler som 2 små unger.. De krangler for ingen ting liksom?? Pappa kjøper bare feil mat så blir han sint på mamma så slåss de! Pappa tok fram kniven en gang og jeg er så redd! Tenk hvis han dreper mamma! :o

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt med Ung.no. Historien du forteller her, er veldig alvorlig. Du må ha det veldig vondt. Du er sikkert mye redd og engstelig  og redd for at det skal skje noe alvorlig med en av foreldrene dine eller med deg. Kanskje har du søsken også ? Foreldrene din er helt sikkert veldig glad i deg. Likevel er det ikke bra det de gjør mot hverandre og mot deg. Barn skal ikke oppleve slike ting i hjemmet sitt.

Du bør ta kontakt med sosiallærer eller helse søster på skolen din, og fortelle om hvordan du har det hjemme, for dette må noen andre voksne få vite om, sånn at du kan få hjelp. De kan hjelpe deg med å få kontakt med barneverntjenesten i kommunen du bor i, da må barneverntjenesten snakke med deg og med foreldrene dine, for å finne ut hva du kan få hjelp til. Kanskje det er barnevernvakt i den kommunen du bor i, de har åpent på kvelder og i helger, dit kan du også ringe i situasjoner hvor de voksne sloss, eller du bare har behov for å prate litt, og be med om noen råd.  Hvis du ringer dit, kan du være anonym, hvis det er litt skummelt å ringe 

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge, så kan vi hjelpe deg å få kontakt med barneverntjenesten. Det er gratis å ringe til Alarmtelefonen for barn og unge, og nummeret er 116 111.

Vennlig hilsen ung.no, i samarbeid med alarmtelefonen 116111

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme