Hopp til hovedinnholdet

Føler moren min VELDIG overbeskyttende, jeg får aldri lov til det vennene mine får lov til

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg veit ikke helt hva jeg skal gjøre.. For jeg føler moren min VELDIG overbeskyttende, jeg får aldri lov til det vennene mine får lov til.. Jeg får f.eks. ikke lov til å sove hos kjæresten min, jeg får ikke være ute til lenge enn halv 10, og hvis jeg gjør det, så må jeg snakke med henne på telefonen eller ha følge helt til dørstokken. Vennene mine får lov til alt liksom, og jeg får ikke være ungdom, jeg får ikke gjøre noen feil eller noen ting! Gjør jeg noe galt så kontakter hu en av mine 3 storesøstre så de kan kjefte meg ned, fordi hu orker ikke.. Hu sier at det hadde vært best om jeg raste fra meg i ungdomstiden, så det ikke kommer igjen når jeg blir voksen, men hu lar meg jo ikke gjøre noen ting, så åssen skal jeg få gjort det da? En av søstrene mine er på min side, men de to andre er som mødrene mine de og, så har på en måte 3 av dem, og jeg blir helt gal når alle 3 skal være overbeskyttende hønemødre samtidig! Jeg får ofte høre av vennene mine at jeg aldri får lov til noe, som også gjør at folk aldri spør, fordi de regner med at hu sier nei uansett.. Jeg skjønner jo det at hu er glad i meg, og er redd for at det skal skje meg noe, men det blir så mye noen ganger at det virker som at hu bare prøver å være gledesdreper, og jeg har forsjellige regler etter hvem jeg er med, for det er ikke alle hu liker like godt, og det synes jeg hvertfall er dårlig gjort.. Hvis jeg spør om å bli kjørt noe sted, så gidder hu ikke hvis hu ikke liker personen. Jeg vil ha en bra ungdomstid som jeg kan huske resten av livet, som det beste stadiet i livet mitt.. Men det får jeg jo ikke når hu skal være sånn, må jo vente til jeg er 18 da, og da er det jo nesten for seint..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår godt du synes det er kjedelig du ikke får lov til det vennene dine gjør. Jeg vet at det er mange ungdommer som føler akkurat det samme som du gjør. Sannsynligvis er din mor veldig glad i deg og vil passe godt på deg. Så forstår jeg godt at du har lyst å gjøre dine erfaringer ute i verden og være ungdom. Jeg tror mitt beste råd er at du må forsøke å snakke med din mor. Kanskje dere kan sette dere ned å lage noen avtaler hvor du kan få bestemme litt du også. Jeg tror det lurt å sette seg ned sammen en dag du ikke er sint på henne, men klarer å sitte i ro å prate.

Vennlig hilsen ung.no, i samarbeid med Alarmtelefonen 116111

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme