Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine hater kjæresten min. Hva skal jeg gjøre?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er ei jente på 19 år. Problemet mitt er at foreldrene mine hater kjæresten min fullstendig... Han er 25 år og bor i en leilighet ca. en time unna meg. Hver gang jeg skal besøke han får jeg ork, stønn og negative kommentarer i retur. Når jeg kommer hjem spør dem heller aldri hva vi har gjort eller om jeg har hatt det fint. Kjæresten min var med meg og familien på hyttetur første (og siste) gang i påskeferien, og da vi kom hjem ble han kritisert for hver minste ting alt fra hvilke klær han hadde på seg til hva han hadde med seg på turen. Han ble fullstendig stemplet og ting han hadde sagt ble vridd om slik at det hørtes ut som han kritiserte foreldrene mine. Det var ingen konflikter mellom foreldrene mine og kjæresten direkte på denne turen. Jeg og kjæresten min har det utrolig fint sammen vi ler, trives og er veldig glade i hverandre og vi har vært sammen i snart 2 år. Jeg har ikke sagt til han at foreldrene mine fullstendig hater han, men har sagt at dem ikke tror det vil vare siden han er så mye eldre enn meg. Han har aldri sagt noe negativt om min familie på noen måte, men han merker at noe er i gjerdet. Jeg syns dette er utrolig vanskelig siden dette ikke er slik jeg så for meg det kom til å bli... Jeg kan ikke invitere han hjem på middag eller lignende... Til tross for at jeg har blitt invitert til hans familie flere ganger... Vi har snakket vagt om å flytte sammen etterhvert siden jeg bor hjemme og pendler til skolen hver dag som da ligger i hans by, men skal jeg sitere min mor direkte mente hun dette om saken: "Om du er så dum og flytter sammen med denne fyren, da må du nesten bare bryte kontakten med oss, for han går ikke overens med familien" Hva i all verden skal jeg gjøre, jeg er veldig glad i familien min, men ønsker likevel å ha det bra sammen med kjæresten min... Jeg sliter utrolig mye ang. dette og føler jeg er kommet i ei skikkelig knipe. Skal jeg si sannheten til kjæresten min? Håper virkelig dere kan hjelpe meg :( Mvh. Jente 19

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Jeg skjønner at dette er en vanskelig situasjon for deg og at du er splittet mellom følelsene dine for kjæresten din og foreldrene dine sin mening om han. 

Jeg tror det kan være lurt at du finner ut hva som er grunnen til at foreldrene dine har så mye imot dette forholdet. Er det kun aldersforskjellen, eller er det noe annet de bekymrer seg for? 

Det som er viktig å huske på er at foreldrene dine antagelig vil det beste for deg, og grunnen til at de er så negative er at de vil beskytte deg. Bekymringene deres kan basere seg på deres egene erfaringer, eller erfaringer de har med deg fra før. Kan du tenke deg at de kan ha noen grunn for ha disse bekymringene? Det kan være lurt at du prøver å se slituasjonen litt fra deres side, kanskje vil det gjøre det enklere å forstå hvorfor de er så negative.

Jeg anbefaler deg som sagt å ta en ordentlig prat med foreldrene dine om dette. Forklar situasjonen slik du ser den og hordan du ser på forholdet med kjæresten din. Spør hva som er grunnen til at de er så negative, og om det er noen måter de tror dette kan endre seg på.

Jeg forelsår at du inviterer kjæresten din til å møte foreldrene dine slik at de blir bedre kjent med han og på den måten mere trygge. Det vil nok gjøre at de kan se saken mer fra din side også. Da tror jeg ikke du skal fortelle kjæresten din at de er så negative til han, men det kan være lurt at han vet at de er litt skeptiske til forholdet deres.

Jeg legger ved et par artikler med tips til hvordan du kan snakke med foreldrene dine.

Lykke til!

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Sinna gutt (colourbox.com)

Kan du sove over hos kjæresten? Hvor lenge kan du være oppe? Her finner du spørsmål og svar på vanlige konflikter du kan møte på når du bor hjemme.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme