Hopp til hovedinnholdet

Sliter hjemme. Pappa sier mamma har vært utro.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, eg er er jente på 14 år, Sliter mye hjemme for tiden...faren min har alvorlige problemer :/ Han driver å klandrer mamma for å ha vært utro. jeg lover deg, Mamma er min ''bedre halvdel'', Hun og jeg kan sakke om alt sammen, og jeg stoler på henne 110 %! Hun støter meg alltid når jeg er lei meg men nå i det siste er det jeg som støtter henne! Hun sier at hun aldri hele sitt liv ville være utro mot pappa, fordi hun sier hun elsker han så høyt. Jeg synes så synd på henne, fordi pappa stoler ikke på oss! Mama prøver så godt hun kan å bevise for pappa at hun elsker han og at hun aldri har hjerte til å gjøre noe sånt, men vi klarer ikke å overbevise han! Han sier han er overbevist på det! Jeg lurer på om faren min kan være psykotisk? Ofte sitter han i stuen i sofan, og snakker med seg selv :S Han driver å sier sånne syke ting som ''hun bør bare passe seg'' ''6.3'' ''Han derre er jo helt syk i hodet'' OSV. Dette skremer meg veldig :/ Virker som han har vrangforestilinger hva skal eg gjør?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei, jente 14 år.

Jeg leser ut ifra det du skriver at du har fått en rolle i familien som du ikke skal ha. Det at din far mistenker din mor for å være utro er en sak mellom henne og pappa. Du skal ikke involveres i den konflikten.

For å få en slutt på den diskusjonen, og å finne en løsning på den konflikten de er i, så må din mor og far søke om en time på Familiekontoret i kommunene dere bor i.

Det høres ut som om de trenger en tredjepart inn i saken, og det skal ikke være deg. Barn skal ikke være meklere mellom foreldre, det er direkte skadelig for barna.

Jeg synes du skal vise denne mailen til din mor, kanskje også til din far, slik at de kan se hvor vanskelig situasjon de har satt barnet sitt i.

De må så vise at de er voksne og tar et ansvar for å få løst opp i denne konflikten de har seg imellom, slik at hele familien kan få det bedre.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme