Hopp til hovedinnholdet

Avhengig av mobilen

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg tror jeg har blitt avhengig av mobilen! Jeg føler meg ofte ganske alene, og da MÅ jeg ha mobil og internett. Når jeg er alene får jeg lett angst, og det eneste jeg vet som hindrer det er å sitte på mobilen og bla gjennom tilfeldige greier på internett, så jeg blir ofte sittende i timesvis med det. Og om jeg er et sted, og ikke har noe spesielt å gjøre, er det ofte jeg bare blir sittende å bruke opp alle mobildata minuttene mine, og om jeg ikke har 3G eller wifi er det helt forferdelig... Og så er jeg blitt veldig opphengt i antall likes og følgere og sånt. Det hender også jeg blir sittende til langt på natt og holde på med mobilen, og sover dårlig pga det. Mobilen har også hindret meg i å gjøre ting jeg egentlig liker, som å lese. Jeg elsker bøker, men klarer bare ikke å legge mobilen fra meg. Noen tips til å bli mindre avhengig, og klare å gjøre andre ting når jeg er alene? Er det andre ting jeg kan gjøre for å hindre angst? Hilsen jente, 16

SVAR

Besvart 14.08.2014 20:37:47
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Panikkangst

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Avhengighet

Bruken av rusmidler og tobakk (nikotin), kan føre til avhengighet. Her kan du lese mer om hvorfor vi blir avhengige, og hvordan det oppleves.

 

Les mer
attach_file

Bruker du mer penger på spill enn du ønsker?

Klarer du ikke å kontrollere lysten til å spille - selv når du ikke har penger? Da kan du være spilleavhengig. Les mer om symptomene og årsakene til spillproblemer her.

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
account_circle