Hopp til hovedinnholdet

Vold hjemme er vanlig spesielt mot me

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei. det er dessverre slik at jeg har en familie og venner. Det en ensom person ville ha kjempet for, men selv om det føler jeg meg ensom. Vold hjemme er vanlig spesielt mot meg, foreldrene mine slår meg utrolig hardt at jeg faktisk har fått noen sår her og der. på skolen er det heller ikke så enkelt. barnevernet har verdt innblandet i denne saken to ganger nå, og jeg har fått streng beskjed om å ikke gjøre det igjen selv om de lovte dem å løse problemene vi har i mellom oss uten vold. noe som varte kun i noen få uker før det startet på nytt. jeg hadde bursdag 1.mai og det viste seg slikt at ingen brydde seg om det, verken venner eller familie. jeg vet jeg høres ganske så kresen her, men jeg er ikke så sikker på om jeg kan holde på noe mer. jeg har så lyst til å få hjelp men samtidig så kan jeg ikke. det føles bare som om det kun blir verre jo flere som vet hva jeg går gjennom. ville bare fortelle det til noen uten noe drama ut av det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du kan trygt fortelle din historie til Ung. no uten at det blir noe drama. Jeg forstår at du har levd med vold fra dine foreldre over tid og at barnevernet har vært innblandet uten at det har endret din situasjon. Jeg synes du skal si fra igjen. Du blir utsatt for en straffbar handling fra dine foreldre. Det krenker deg som menneske og det fortjener du ikke. Jeg vil på det sterkeste oppfordre deg til å ta kontakt med barneverntjenesten eller noen voksne du har tillit til som kan hjelpe deg til å ta kontakt med barneverntjenesten. Alle barn og ungdom fortjener å bli behandlet med respekt og få omsorg fra omsorgspersonene der de bor.

 

Du kan gjerne ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111. Det er gratis å ringe og du kan være anonym.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Hva skjer hvis du kontakter barnevernet?

Gutt ringer (colourbox.com)

Ikke vær redd for å ta kontakt med den lokale barneverntjenesten. De er der for å hjelpe deg! Fagpersonene der kan gi deg mange gode råd om hva du kan gjøre videre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme