Hopp til hovedinnholdet

Har det vanskelig hjemme. Kan jeg få bostipend?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg starter snart på vgs ett stykke unna noe som gjør att jeg får borteboer stipend. Verken mamma eller pappa har fast jobb, hjemme er det alltid drama,konflikter + at mamma og pappa er deprimerte og vil snart skille seg osv, mamma deler alle sine problemer med meg. som gjør at jeg ikke trives hjemme i det hele tatt, kan heller ikke ha besøk hjemme fordi huset er halvferdig har vært i snart 20 år+ og jeg har ikke eget rom engang, så jeg blir bare flyttet rundt om må av og til sove på sofaen så derfor sier det seg selv at jeg ikke vil være hær hjemme mer. Jeg føler att denne situasjonen bare ødelegger meg mere og mere og at jeg den glade sprudlende jenta går over til å bli trist hele tiden. Mamma og pappa sier at om jeg skal flytte borte til neste semester må jeg bo til bestemor billig , fordi vi ikke har råd til alt som hører med med hybel selv om jeg får borteboer stipend.. Er det slik at jeg kan få ekstra stipend slik at jeg får råd til å flytte ut siden situasjonen er som nå?

SVAR

Besvart 16.05.2015 22:42:00
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Foreldre med psykiske problemer?

Når moren eller faren din er psykisk syk gjør det noe med hele familien, også deg som er ungdom. Å ha mange spørsmål, føle skam eller kjenne seg alene er vanlige reaksjoner.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Borteboerstipend på videregående

Må du flytte hjemmefra for å gå på videregående? Da kan du ha rett til borteboerstipend fra Lånekassen.

 

Les mer
account_circle