Hopp til hovedinnholdet

Hvordan er det å bo i omsorgsbolig?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg skal flytte inn en omsorgsbolig om 1 år fordi jeg liker ikke og være alene og jeg har Asperger syndrom! Jeg har mange utfordringer i hverdagen. Hvordan er en sånn omsorgsbolig? Finnes det nattevakter der?? Bestemmer dem over deg når du er 18 år. Har dem taushetsplikt? Hvordan fungerer en omsorgsbolig ??? Hilsen en engstelig Jente.....

SVAR

Besvart 17.06.2015 10:47:37
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvilke rettigheter har du som er på institusjon?

Får du bruke mobilen som du vil og kan du ha besøk av hvem du vil? Her får du en oversikt over dine rettigheter når du bor på institusjon.

 

Les mer
attach_file

Individuell plan

Har du behov for langvarige og koordinerte tjenester fra flere instanser, kan du ha rett til en individuell plan. Du kan selv be om dette, men både kommunen og helseforetaket har plikt til å ta initiativ til å lage en individuell plan. Hvis du vil skal du få mulighet til å delta aktivt i utarbeidelsen av planen.

 

Les mer
attach_file

Har du flyttet hjemmefra og har hjemlengsel?

Flytte langt hjemmefra for å studere for første gang? Da er det fort gjort å føle seg litt alene. Få tips om hva du kan gjøre med følelsene her.

 

Les mer
attach_file

FN-konvensjonen om rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne

Norge har signert FN-konvensjonen om rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne. Du som har en funksjonshemning, kronisk sykdom eller er pårørende kan bruke konvensjonen til å få innfridd dine rettigheter.  

 

Les mer
account_circle