Hopp til hovedinnholdet

Hos mamma så får jeg kjeft hver eneste dag for alt og det er ikke en lett ting og bære

Jente 13 år
 

Spørsmål

Mine foreldre skilte seg når jeg var 2 år. Min far er fortsatt singel mens min mor er gift med en annen. Hjemme hos pappa så er alt helt fint og jeg får leve normalt. Men hos mamma så får jeg kjeft hver eneste dag for alt og det er ikke en lett ting og bære. I dag kalte stefaren min meg dum pga jeg sa til han at jeg synes jeg får mye kjeft hos han og mamma. Da svarte han: det er så synd på deg at jeg synes du er dum, det er ikke vår feil at du får kjeft hver eneste dag det er din.. Og jeg får kjeft for alt i huset, men er det virkelig sant er jeg dum og er det min feil at jeg får all kjeften her i huset??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er vanskelig når det hele tiden er konflikter hjemme, og du opplever at alt er din feil. Selvsagt er det ikke sant at du er dum og at du skal ha kjeft for alt. Har du snakket med noen om hvordan du har det hjemme?  

Kan du snakke med din far om hvordan du har det, eller blir det vanskelig? Ut fra det du skriver, så virker det som din far er en rolig og fornuftig mann. Hvis du synes det er vanskelig å snakke med din far om dette, fordi det kan virke negativt i forhold til din mor, må du prøve å finne noen andre.

Prøv å tenke gjennom om du kjenner noen voksne du stoler på, og som du kan snakke med. Det kan for eksempel være helsesøster på skolen, eller noen andre voksne du har tro på kan hjelpe deg. De fleste steder i landet har også et Familiesenter hvor både ungdom og voksne kan gå for å snakke og få gode råd. Jeg tenker det viktigste er at du får snakket med noen, slik at du ikke hele tiden må lure på om alt er din skyld.

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge 116 111, det er gratis og du kan være anonym. De som jobber der har lang erfaring i å samtale med barn og ungdom og vil gjerne hjelpe.

Hilsen Alarmtelefonen 116111, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme