Hopp til hovedinnholdet

STEFAR ER stygg i munnen mot min mor, han kaller henne for stygge ting

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 19 år som bor sammen med min mor, stefar og to brødre. Min mor og stefar ble gift 1 år etter at de møttes, de fikk en sønn sammen som da er min minste bror. Vi flyttet ut av en by til en annen by, blant annet vekk fra slekt og familie. Etter at vi flyttet forandret stefar seg, han begynte å bli stygg i munnen mot min mor, han kaller henne for stygge ting og sårer henne hver dag. Han nekter min mor å reise ned til familien sammen med min minste bror. Vi får nesten aldri reise hvis vår minste bror skal være med. Det er krangling hverdag, når stefar er på jobb så ringer han hjem og krangler sammen med min mor i telefon. Han gir seg ikke uansett hva det er. Han har også brukt vold mot meg og min mellomste bror. Meg har han slått i hode, og rivet i håret. Min bror har han også slått i hodet. Han har også spyttet og revet min minste bror i håret. etter disse årene, har vi alle slitt psykisk. Nå vil min mor skille seg men tørr ikke, hva skal hun gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er en vanskelig situasjon dere lever i, det er ødeleggende både fysisk og psykisk, og mange trenger terapi for å bearbeide det de har opplevd.  Du er 19 år,  myndig og kan flytte for deg selv. Det er ikke lett hvis du føler at du må  passe på mamma og søsken. Du kan også anmelde din stefar hvis han er voldelig mot deg. Det er straffbart å slå, være voldelig mot andre.

Du skriver at din mor vil skilles, men tørr ikke, hva skal hun gjøre ? Din mor kan ta med seg barna, også deg,  og dra til nærmeste Krisesenter. På Krisesenteret vil hun og dere være trygge. Der vil dere få hjelp til praktiske ting,  mor vil få kontakt med advokat og råd/veiledning i forbindelse med skilsmisse.

Om du trenger å snakke med noen om hvor vondt det er hjemme, kan du ringe alarmtelefonen på 116111.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme