Hopp til hovedinnholdet

Jeg har alltid trøbbel med foreldrene mine, jeg blir misshandlet

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg trodde aldri at det skulle gå så langt, men sånn er det. Jeg har alltid trøbbel med foreldrene mine, jeg blir misshandlet, jeg får ikke lov til å gjøre ting jeg er glad i, det er så vitt jeg får lov til å gå ut om kveldene, de er de mest strengeste foreldre her på denne jord. Jeg hater de så utrolig mye. Det er sykt å tenke på at jeg ikke har fått physicke problemer, jeg har alldri fått oppleve barndommen min. Så det jeg lurte på var: Er det mulig å bytte foreldre/ få nye foreldre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ut i fra det du beskriver, om blant annet mishandling fra dine foreldre, vil jeg anbefale deg å ta kontakt med barneverntjenesten i den kommunen du bor i. Om du syntes det er vanskelig å oppsøke dem på egenhånd, kan du for eksempel snakke med helsesøster eller en lærer på skolen din som kan hjelpe deg videre. Helsesøster kan også være god å snakke med, ut ifra det du skriver om at du sliter psykisk.

Du spør om du kan bytte foreldre/få nye foreldre? Dine foreldre vil alltid være dine foreldre. Det er imidlertid slik at noen barn og unge ikke kan bo hjemme, og de plasseres av den grunn hos noen andre i familien,  i fosterhjem eller på institusjon. Det er barneverntjenesten som plasserer barn i fosterhjem og på institusjon. Det er bare i de alvorligste sakene, der hjelpetiltak i hjemme ikke er tilstrekkelig, at barn blir flyttet ut. I de fleste tilfellene er foreldrene enige, men hvis de ikke er det kan barneverntjenesten fatte tvangsvedtak.

Du må gjerne ringe til Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111 for å snakke mer om hvordan du har det. Så kan vi sammen finne ut hvordan du best mulig kan få hjelp. Vi kan også sende melding til barneverntjenesten for deg. Å ringe til Alarmtelefonen for barn og unge er gratis, og du kan være anonym vil du vil.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme