Hopp til hovedinnholdet

når vi krangler blir mamma veldig voldelig

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg og moren min krangler nesten hele tiden. Og jeg orker snart ikke mer, når vi krangler blir mamma veldig voldelig, hun har slått meg noen ganger og drar meg etter håret og truer med å kaste ting på meg.. Mamma er nesten aldri hjemme og har aldri tid til meg og føler hun ikke bryr seg om meg.. Også plutselig skal hun komme og blande seg inn i livet mitt og grave i alt negativt. Jeg er ikke så god på skolen men jeg har jobba meg veldig mye opp og er stolt av meg selv men mamma sier det ikke er bra nok. Mamma lyver også til pappa og sier masse dritt om meg sånn at han også går i mot meg. Jeg har ingen og snakke med og noen ganger har jeg bare lyst til å bytte familie. Dette går utover meg og andre og jeg blir veldig påvirka av det.. Hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er fint at du nå tar kontakt og ber om hjelp. Slik du forteller at du har, skal ingen ungdom ha det. Dette trenger du hjelp med og dine foreldre trenger kanskje hjelp til å bli bedre foreldre for deg.  


Din mor har ikke lov til å slå eller dra deg etter håret. I Norge er slikt straffbart. Du sier at kranglingen og volden går ut  over deg og andre rundt og det forstår jeg at det gjør. Det tar også mye krefter og en blir sliten av det. Jeg foreslår at du tenker gjennom om du har en voksen i livet ditt, en som du kan åpne deg for og som kan hjelpe deg med dette.  Du skriver at du ikke har noen å snakke med, og det kan sikkert oppleves sånn for deg. En del ungdom eller barn, som ikke har noen i familien alle andre de kan snakke med, får god hjelp fra helsesøster på skolen.

Du kan også ringe Alarmtelefonen for Barn og Unge på telefonnummer 116 111. Det er gratis å ringe og det er åpent på kveld og natt og i helgene.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme