Hopp til hovedinnholdet

Etter at pappa og hans nye kjæreste flyttet sammen har pappa blitt helt uforutsigbar og blir fort sint. Hjelp meg!

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Pappa og mamma er skilt, og begge har fått nye kjærester. Grunnen at de flyten fra hverandre, var egentlig at pappa fant ny kjæreste. Hun har barn på samme trinn som meg, noe som gjør det enda vanskeligere. Etter at de flyttet sammen har pappa blitt helt uforutsigbar og blir fort sint. Jeg ser at hun styrer livet hans og jeg liker henne derfor ikke. Hun driver å sladrer på meg hele tiden, med en uskyldig stemme, og da kommer pappa og roper på meg, bare jeg "ikke er til stede" hvis jeg sitter med lekser. Jeg blir kjempesur og jeg skjønner ikke hvorfor pappa gidder å dele livet med henne. Han sier at jeg straffer han for noe, som kan bære psykologisk sant siden jeg har vist at de har hold på i flere år. Det går ikke ann å snakke med han om det, for da bare kommer han med uskyldige komentarer og sier vi er det mest dyrebare han har, noe som han ikke beviser ved å prioritere henne før oss. Ikke tro det går ann å si noe til han, for da blir han rasende på meg eller mamma! Hjep meg!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss! Du forteller at faren din har endret seg etter at han og den nye kjæresten hans flyttet sammen og at han blir fort sint. Du skriver også at du ikke liker den nye kjæresten til faren din. Det virker ikke noe godt å ha det slik som du beskriver!

Det er vanskelig å hjelpe med bare et enkelt svar, men det finnes steder som det går an å få hjelp! Familievernkontor jobber med å bedre forhold i familier og det går an å ta kontakt med dem direkte for å be om et møte. Søk etter det familievernkontoret som tilhører din kommune her. De kan hjelpe deg og faren din til å snakke sammen på en god måte. Det går som regel an å komme alene først for å bli litt kjent med familieterapeuten og så kan dere invitere med faren din senere. Ettersom du er 17 år har du også rett til å stort sett bestemme selv hvordan du vil bo, slik at du kan bo mindre hos faren din hvis du ønsker det.

Jeg håper du tar kontakt med noen som kan hjelpe deg og at du får det bedre hjemme!

 

Vennlig hilsen familiepsykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme