Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg ikke ønsket i familien min

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Jeg føler meg ikke ønsket i familien min. Jeg blir ofte fortalt at alt er min feil, at jeg aldri hjelper til etc... Jeg blir ganske deprimert, og jeg har blitt truet sv moren min. Jeg har også blitt slått i noen anledninger. Jeg begynner å bli ganske forvirret over hva jeg kan gjøre. Jeg føler jeg ikke kan snakke seriøst med noen. Og psykolog hjelper ikke. Noen tips til hva jeg kan gjøre? Og hvordan jeg kan kontakte barnevernet?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke bra å gå med følelsen at du ikke er ønsket i din egen familie. Jeg forstår godt at du blir både deprimert og forvirret. Det er viktig at du får riktig hjelp så du får det bedre.

Jeg synes det høres ut som en god ide å ta kontakt med barnevernet. Dette kan du gjøre selv, ved å ringe eller å oppsøke kontoret til barnevernet i din kommune. Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge, 116 111 som kan hjelpe deg i kontakt med barnevernet. Du kan også prate med helsesøster eller lærer på skolen din om hvordan du har det. De kan kontakte barnevernet for deg og for eksempel være med på en samtale.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i sapmarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme