Hopp til hovedinnholdet

Jeg har masse problemer. Dette er selvmordstanker, selvskading, spiseforstyrrelse og depresjon. Dette er ingen krisesituasjon, så ikke bli bekymret. Kan jeg snakke med helsesøster uten at hun sier det videre til mine foreldre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har MASSE problemer, B.l.a. Selvmordstanker, selvskading, spiseforstyrrelser og depresjon. Og jeg trenger en å snakke med som helsesøster eller sånn sosiallærer eller noe, men jeg har lest reglene om taushetsplikt, og de reglene sier jo at de må si det videre til foreldrene mine, og da vil ikke jeg si det, og da får jeg ikke snakka med noen, og da blir det jo bare verre. Og jeg har holdt på å si det med selvskading til en vikar som er veldig snill, men så spurte jeg for sikkerhetsskyld om han hadde taushetsplikt, og da sendte han meg en link til reglene dere har skrevet. Så sa jeg bare at jeg er mørkeredd, for det er jeg jo, også snakka vi litt om det. Hold dere rolige, fordi dette er ingen krisesituasjon, så liksom ikke bli bekymra. Men hva skal jeg gjøre??:/ Takk for svar:)

SVAR

Besvart 05.05.2016 15:48:15
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
attach_file

Selvskading

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

 

Les mer
attach_file

Depresjon

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

 

Les mer
attach_file

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste. Du trenger ikke å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst eller svart finnes det løsninger.

 

Les mer
attach_file

Taushetsplikt i barnevernet

De som jobber i barnevernet har taushetsplikt. Men hva betyr det egentlig, og når gjelder taushetsplikten?

 

Les mer
account_circle