Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine skriker til hverandre, banner, og kaster ting.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er en jente som går i 9.klasse og er veldig glad i foreldrene mine. Jeg er utrolig glad i dem begge, men jo eldre jeg blir ser jeg at pappa blir gamlere, - ikke bare det, men han oppfører seg mer sur og slem. Foreldrene mine krangler ikke så veldig ofte egentlig, men de gangene de gjør det, ender det opp greit. Noen få ganger blir de veldig veldig sure. De skriker til hverandre, banner, og kaster ting. Dette gjør meg så utrolig redd for at det skal skje noe. Det er oftest pappa som pleier å slå mamma, og de gangene han gjør det, kan det bli ganske ille. Mamma har et brudd i armen fra lenge siden før jeg ble født til og med pågrunn av han. Jeg blir alltid så veldig redd når de f.eks kaster ting, skriker og slår hverandre. Jeg har sett på pappa slå mamma, og jeg har sett hun hylgrine. Dette er helt forferdelig. Det skjedde i dag også at pappa kastet noe i veggen mens jeg satt og så på. Jeg blir bare så ufattelig redd av meg, og vet ikke hva jeg skal gjøre. Hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du tar kontakt med Ung.no.

Jeg forstår godt at du blir redd når du ser dine foreldre kaster ting, skriker og slår hverandre. Du har sett din far slå din mor slik at hun gråter. Dine foreldre utsetter deg for noe du ikke skal tåle og oppleve hjemme. Det er ikke lov å slå andre.

Jeg tenker det er viktig at du forteller det som skjer hjemme hos deg til en voksne du stoler på, det kan være helsesøster eller sosiallærer. De kan hjelpe deg til å få kontakt med barneverntjenesten i den kommunen du bor i. Barneverntjenesten kan hjelpe hele familien.

Du kan gjerne ringt til Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111. Det er gratis å ringe og du kan være anonym.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme